Tibbie

Välkomna till min blogg!

maj 24, 2017

Jag kände att det var dags att börja blogga igen, jag tycker det är skönt att skriva av mig ibland om saker och ting. Ni får gärna kommentera om ni har frågor, så kan jag besvara dem så gott jag kan

Shih Tzu

Min passion i livet är min hund, Tibbie. Han är av rasen Shih Tzu och han är min bebis. Bloggen kommer framför allt handla om vårt liv och våra utflykter som vi gör. Just rasen kommer ursprungligen från Tibet där den har funnits i flera hundra år innan den spreds till resten av världen. Men brukade ge hundar av just den rasen i present till kejsarens hov i Kina. Jag tänker på det som att Tibbie är lite kunglig för att han är av en ras som är så förnäm att den kunde passa i kejsarens sammanhang, fast det kanske är fånigt av mig. I vilket fall är han min lilla prins.

Ett år tillsammans

Det var en evighet sedan jag ägde en hund, det var i mitt barndomshem som vi skaffade hund som tyvärr blev väldigt sjuk och avled strax därefter. Sedan när mina barn flyttade hemifrån kände jag att det var dags, efter lite tveksamheter och funderingar om jag klarade av att ta hand om en hund så beslutade jag att skaffa Tibbie. Han är det bästa som har hänt mig, förutom mina barn såklart.

Vardag tillsammans

Jag kommer som sagt främst skriva vardagliga inlägg, den är inte jättespännande men det är roligt att dela med sig av den. På morgonen stiger jag upp tidigt så vi hinner ta en hyfsat lång promenad. Sen får Tibbie vara på sitt hunddagis medan jag jobbar. Efter jobbet tar vi en lång promenad igen, och sen har vi tid för att hemmamys.